Turistično humanitarno društvo “GLAS” Maribor

O društvu

Turistično humanitarno društvo “GLAS” Maribor je bilo ustanovljeno leta 1999.

Predsednik društva: Janez Šauperl

Kaj smo počeli v preteklem letu

Turistično Humanitarno društvo »Glas« Maribor je bilo tudi v letu 2019 dejavno na različnih področjih turizma, kulture in humanitarnosti.

Srečanje ljudskih pevcev in godcev

Turistično humanitarno društvo »GLAS« Maribor leto za letom organizira Srečanje ljudskih pevcev in godcev. Vse se je začelo 19. marca 2005, ko je v prostorih društva prvič zazvenela ljudska pesem. Zasluga, za vsakoletna srečanja gre predsedniku društva Janezu Šauperlu, ki je zvest oboževalec ljudskega izročila. Povabilu se odzove veliko število skupin in posameznikov, ki se ukvarjajo z ljudskim petjem in godčevstvom. Srečajo se dvakrat v letu, spomladi na Cvetno soboto in v jeseni, ko je grozdje zrelo in pripravljeno za trgatev. Društvo tako prispeva k ohranjanju kulturne dediščine, ljudskih pesmi in glasbe.

Zapojte in se poveselite z njimi na naslednjem srečanju.

Vljudno vabljeni.

Kapela Bela zastava

Na stičišču sedanje Limbuške in Pekrske ceste je vse do leta 1952 stala kapela, poimenovana Bela zastava. V okviru programa Turističnega humanitarnega društva »GLAS« Maribor smo se odločili za prav poseben projekt, ponovno smo izgradili kapelo in jo postavili na mesto, kjer je včasih bila.

Sama izgradnja je potekala postopoma. Zahvaljujemo se posameznim donatorjem in vsem, ki so kakorkoli pripomogli k izgradnji in postavitvi kapele. Iskrena hvala za vaš trud in vašo pomoč. Uspelo nam je s skupnimi močmi. 

Blagoslov je v sredo, 15. avgusta 2012 podal  župnik župnije Sveti Jožef na Studencih, gospod pater doktor Vinko Škafar, častni član našega društva.

Za urejanje kapele skrbi “skrbnica” Marija Vlahek.

Vljudno vabljeni k ogledu same kapele.